fusion

Maxad njutning!

Bangkok icecream

Maten är ett ständigt närvarande element bland thailändarna. Maten i Thailand betyder väldigt mycket för befolkningen då vardagens sociala sammankomster nästan alltid inkluderar något ätbart. När vi svenskar kallpratar om väderleken är det hungernivån man istället tar tempen på i Thailand. Är det något speciellt gott man just mättat magen med blir svaret än mer målande. Ska man däremot hälsa på i föräldrahemmet är det vanligt att man passar på att önska sig sin favoriträtter. Maten i Thailand betyder väldigt mycket för befolkningen då vardagens sociala sammankomster nästan alltid inkluderar något ätbart. 

Ofta när vi svenskar pratar om det thailändska köket associerar det främst till mat och mindre till de söta. Precis som många av oss svenskar är även thailändare svaga för sötsaker. Under de senaste åren har en boom av kaféer dykt upp i Bangkok. Här nedan följer lite tips på efterrätter som Bangkokborna just nu är svaga för. 

På industriellt chica restaurangen 80/20 kan du avnjuta kocken Saki Hoshinos grymt goda kokos- och citrongräspannacotta på en bädd av exotiska frukter (180 bath).
Adress: 1052-1054 Charoenkrung Rd. 

Att äta på Sra Bua är upplevelse för sig. Här samsas gastronomisk elegans och hänförande interiör. För alla chokladfantaster, är ”Padan and Pistachio” efterrätten ett måste. Ett hopkok av paddan och vit chokladglass med pistage, kokos och koriander (300 bath).
Adress: Lobby/F, Siam Kempinski Hotel, Rama 1 Rd.

Subling är det nya svarta bland unga Bangkokhipsters. Denna koreanska dessertkedja bjuder sina gäster på främst söta isdesserter. En dessert värt att prova är The mango bingsu (2985bath).
Adress: Siam Square Soi 11.

Är wellness ditt andra namn? Bege dig då till zeninspirerande tehuset Peace och avnjut  Koicha Cream. En enkel men ack så god dessert på matcha te som är balsam för kroppen, vilket toppas med en skopa ekologisk vaniljglass (190 bath).
Adress: 70/5 Sukhumvit Soi 63. 

Ice fusion

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*