BKK Market

Bangkoks bästa marknader

Flower market

Att få tillfälle att uppleva en av Bangkoks alla färgsprakande marknader hör till något man måste göra om man befinner sig i den pulserande staden. Förutom världsberömda klassikern Chatuchak Weekend Market – även kallad JJ – med sina 15.000 shoppingstånd finns andra marknader runt om i staden som är minst lika populära och intressanta att besöka. Tre av de populäraste marknaderna, inte minst bland Bangkokborna själva, är Green Vintage Night Market, Wang Lang Market och Pak Klong Talad. 

Bara ett stenkast bort från Chatuchak Weekend Market finner du Green Vintage Night Market (3 Kamphaeng Phet Rd.) som har öppet torsdagar till söndagar från klockan 17.00 fram till midnatt. Hit strömmar människor som har fäbless för vintage och retro. Med lite tålamod och tid kan du absolut finna den rätta cocktailklänningen till ett bröllop såväl som fantastiska antikviteter och coola inredningsprylar. 

En annan marknad väl värd att besöka om du älskar mode och vintage är Wang Lang Market som ligger på Siriraj Pier, Wang Lang Rd precis bredvid sjukhuset Siriraj Hospital. Ett näste för alla lokala hipsters att samlas på dag- som kvällstid sju dagar i veckan. Här finner du snygga och unika plagg både för killar och tjejer till snälla priser. Lättast att ta sig hit är med trevlig båtvärd från Sathron Pier eller Prachan Pier.

Pak Klong Talad (From Memorial Bridge to Khlong Lord) marknaden känner många till men är en marknad som man kan besöka om och om igen utan att tröttna och fascineras. Här får du använda alla dina fem sinnen såsom synen, lukten, smaken, hörseln och känseln. Denna marknad som har öppet dygnet runt alla dagar i veckan, bjuder på ett av hav av dagsfärska blomster, grönsaker, frukt och andra godheter. Att unna sig en gigantisk bukett med orkidéer eller jasmin till vrakpriser brukar vara populärt bland turister. 

BKK Market BKK Market BKK Market BKK Market BKK Market BKK Market

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*