Aroi mak mak!

Phuket food

Aroi mak mak!

Eller som vi svenskar säger ”jättegott”! Det thailändska köket har vunnit det svenska folkets hjärtan. Den thailändska maten är så mycket mer än en nudelwok eller en currygryta. Framför allt erbjuder den en explosion för smaklökarna. Är du i Phuket ska du inte gå miste om dessa restauranger som retar din läckergom. 

Baba Soul Food

Sri Panwa kan vara en av Phukets bästa femstjärniga resort, men dess signaturrestaurang Baba Soul Food bjuder plånboksvänliga rätter. Den mysiga restaurangen bjuder på panoramavy över vackra sanddynor och turkosblått hav. Jag behöver väl inte nämna att stranden är vänd mot väster så att solen sänker sig ner i det brandgula havet varje kväll. Hos Baba Soul Food serverar man genuin thailändsk mat utan några krusiduller. Ledorden här är närodlat, så mycket som möjligt av råvarorna kommer från ön. 

Adress: Sri Panwa, 88 Moo 8, Sakdidej Rd. www.sripanwa.com

Trisara Seafood

Den eleganta restaurangen  går i ljust trä och marina toner vilket vittnar om att det här serveras läckerheter från havet. Den thailändska kocken Kla, hjärnan bakom Trissar Seafood, är en berest man som har varit bland annat i New York och Sidney och jobbat med Michelinkockar. Trisara Seafood är enligt många helt klart den bästa skaldjursrestaurangen ön har att erbjuda, kanske just för att rätterna här är enkla och bjuder på rena smaker. Grillade tigerräkor toppade med Himalayasalt kanske inte låter något märkvärdigt, men det är himmelskt gott! 

Adress: Trisara, 60/1 Moo 6,, Srisoonthorn Rd. www.trisara.com

Phuket food Phuket food Phuket food Phuket food

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*