30 grader i februari

30 grader i februari

30 grader i februari

Tro, hopp och kärlek

För någon vecka sedan kunde vi åter sjunka ner i soffan och svepas med i SVT:s dramaserie 30 grader i februari. Redan första säsongen blev en braksuccé, i den nya säsongen blommar Anders Weidemanns följetong ut till ett mästerverk.

Sajten Tvdags hyllar nu 30 grader i februari  för dess berättarteknik och skriver att  seriens känslosamma och parallella ödeshistorier är ”ett slags samtida Svenska hjärtan med betoning på samtida”. Som om detta inte vore nog, bjuder serien på magiskt foto, hänförande vyer över Thailand och ljuvt soundtrack. 

För er som helt gick miste om första säsongen kan jag kort berätta att 30 grader i februari  handlar om en skara svenskar; Glenn, Majlis, Joy, Wilda och kompani, vilka beger sig till Thailand i hopp om mer harmoniskt och lyckligare liv men det visar sig snabbt att deras vistelse inte blir en lätt match. Livet ställs på sin spets på en rad olika sätt.  

Likt första säsongen är det genomgående temat även nu ett sökande efter lycka, försöken att hitta något bättre. I och med det, och den realism som finns i 30 grader i februari följer också insikten om att allt inte alltid blir som man har tänkt. Att inte ta livet för givet, att värna om de människor man håller kär. 

För er som inte redan följer 30 grader i februari finns serien att njuta av på SVT Play, klicka här: www.svt.se/30-grader-i-februari

2 3

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*